Koffie

Deze prachtige werkplaats, gevestigd in de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt ontleent zijn naam "De Branderij" aan de voormalige koffiebranderij van Alex Meijer & Co., welke begin 20e eeuw ontworpen werd door architect E.M. Rood (1851–1929). Een tijdje heeft de koffiebranderij op de nominatie gestaan voor sloop in verband met de komst van de metro-oost. Dit is gelukkig voorkomen.

 

tafel2a

                  

 

 

 

  

 overons-branderij

Werkplaats

Werkplaats De Branderij ontstond min of meer in de schoot van de metro-perikelen in de jaren '70. Een groep timmerlieden en meubelmakers moest in 1975 zijn werkplaats elders in de Nieuwmarktbuurt opgeven vanwege de metrobouw. Ondanks toezeggingen van de gemeente werd hen geen vervangende werkruimte aangeboden. Ongeveer een jaar later kraakten zij samen met woningzoekenden de toen leegstaande en voormalige koffiebranderij. Met een architect presenteerden zij een bouwplan voor een volwaardige werkplaats beneden en definitieve woningen voor de bovenverdiepingen. Met dit bouwplan in hand besloot de gemeente over te gaan tot de aankoop van het pand en de verbouwing ervan. Zo ontstond in 1976 een werkplaats voor ambachtslieden die zich verenigden in een maatschap.

 

Graag stellen wij u de ervaren vaklieden die vandaag de dag de maatschap vertegenwoordigen aan u voor:

Ko

Ko

Huib

Huib

Gup

Gup

De Branderij - sinds 1976

Samenwerken is een kerneigenschap van 'De Branderij'. Voor al het werk dat we aannemen werken we samen met gerenommeerde partners. Denkt u hierbij onder andere aan architecten, timmerlieden en andere vaklui die we erbij betrekken. Met deze groep mensen werken we al jaren samen, waardoor uw werk gegarandeerd in goede handen is.